maanantai 18. marraskuuta 2013

Helppo paputahna

Syön vain vähän leipää, mutta silloin kun syön, sen päällä on melkein aina avokadoa suolalla maustettuna. Juustoa kun ei minun mahaani kannata laittaa. 

Avokado kuuluu luonnon antimista jumalaisimpien joukkoon, mutta rajansa kaikella. Olen jo vähän kyllästynyt kantamaan ruokakaupasta kotiin raakoja avokadoja, joita sitten kotona kypsyttelen. Valmiiksi kypsiäkään ei kannata ostaa, koska niiden sisältä paljastuu ihan liian usein kompostikamaa. Joskus iskee hirveä kiire, kun kaikki avokadot kypsyvät kerralla eikä niitä millään jaksaisi syödä niin paljoa. Minusta on sivumennen sanoen kehittynyt aika hyvä ekspertti avokadojen kypsyysasteen arvioimisessa.


Avokadoista on tullut tuttu ja turvallinen helppo ruoka, jonka ostamista tai laittamista (kypsyttelyä ja viipalointia) ei tarvitse miettiä. Vähän niin kuin kaurapuuro. Kun vain kotona on avokadoja ja kaurahiutaleita, aina löytyy jotain syötävää, varsinkin kun avokadoista saa hirveän hyvää mustikkamoussea, tietysti guacamolea ja vaikkapa trendikästä avokadopastaa.

Mutta tämän postauksen ei ollut tarkoitus kertoa avokadoista vaan siitä, että olen alkanut kehitellä niille vaihtoehtoa leivänpäällisenä. Kehittely on kyllä oikeastaan väärä sana, koska tämä paputahna ei ole mikään keksintö vaan maailman arkisin ja helpoin juttu.

Paputahna

1 purkki valkoisia papuja (tai muita papuja)
1 limen mehu
reilu loraus oliiviöljyä
kourallinen tuoretta persiljaa
mustapippuria

Soseuta pavut sauvasekoittimella ja lisää muuta aineet. Sekoita.

Ei kovin vaikeaa. Joukkoon voi lisätä myös aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna tai muita yrttejä, ja hyvää tulee. Tahna sopii hyvin myös salaattiin tai dippikastikkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti