torstai 10. lokakuuta 2013

Tammitaimen ensimetrit

Asumme aivan metsän vieressä, ja suomalaiseen tapaan tuo metsä on aika tiheää kuusikkoa. Siksi olemme halunneet istuttaa pihalle lehtipuita ja pitäneet arvossa tontilla jo ennestään kasvavia koivuja.


Tänään mies otti asiakseen istuttaa tammen, joka oli odottanut pihalla vuoroaan ruukussa jo jonkin aikaa. Pikkuasukas täyttää kohta vuoden, joten tarkoituksena on, että tammen kasvua voi seurata suhteessa pikkuihmisen kasvuun. Tammi pötkii epäilemättä pian korkeudessa ohi, mutta ihmistaimen syntymäpäivästä on helppo muistaa, milloin tammi on istutettu. Nyt pidetään peukkuja, että puu lähtee kunnolla kasvuun eikä tuuperru heti ensimetreille.


Pihalla kasvaa jo toinenkin tammi, ennen meidän aikaamme istutettu. Pikkutammen kasvaessa takapihalla ihailemme tätä ensimmäistä, joka on jo melkein oikean puun kokoinen.


Puista puheen ollen, tuli se ruska sittenkin myös meidän pihalle. Ehkä pihan pensaat punertuvat hiukan villejä puusukulaisiaan myöhemmin tai sitten sijainti vaikuttaa, mutta vasta nyt näkymät ovat tutun räikeän punaiset ja keltaiset. Ihana vuodenaika!


4 kommenttia:

 1. Hieno idea istuttaa puu lapsen syntymän kunniaksi. Menestystä puun kasvulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan puu oli jo hankittuna, kunnes mies keksi liittää sen istutukseen tämän syntymäpäiväasian. Mutta ei kai "väärä" järjestys ideaa huononna...?

   Poista
 2. Elät mun unelmaa tyttö :)

  VastaaPoista