sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kiireisen viikon kasvispihvit

Tällä viikolla on ollut niin kiire, että on hädin tuskin ehditty laittaa ruokaa, saati sitten käydä kaupassa. Kiireisen arjen ruuanlaitossa tuppaa olemaan se vika, että samat reseptit kiertävät kehää, mutta tällä kertaa onnistuin tekemään myös uusia kasvispihvejä.


Nythän alkaa taas olla juuresten aika kesän ja alkusyksyn ihanan vihannesilottelun jälkeen. Kaipasin kuitenkin jotain muuta kuin iänikuisia (sinänsä mahtavia) uunijuureksia, joita meillä on syöty parin viime vuoden ajan niin paljon, että vaihtoehtoisia juuresten käyttötapoja yritetään kuumeisesti keksiä. Kasvispihvit eivät ehkä ole mikään tajunnanräjäyttävä uutukainen, mutta hyvää ja halpaa arkiruokaa ne ainakin ovat. Näistä tuli vähän rumia, mutta mikäänhän ei estä asettelemasta taikinaa pellille kauniimmin. 

Taikina muuten haisee ennen kypsennystä vähän oudolta, johtuen luullakseni kikhernejauhosta. Ei kannata pelästyä.

Porkkana-papupihvit

1 kg porkkanoita
2–3 perunaa
pala juuriselleriä
pieni punasipuli
iso valkosipulinkynsi
tilkka öljyä
1 prk Go greenin suuria valkoisia papuja tai muita vastaavia
2 dl kikhernejauhetta
2 tl kuivattua timjamia
1–2 tl suolaa
mustapippuria
lehtipersiljaa

Kypsennä kuoritut ja pilkotut juurekset ja perunat höyrykattilassa tai tavallisessa kattilassa. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Soseuta juurekset isossa kulhossa sauvasekoittimella. Lisää pavut ja jatka soseuttamista. Lisää muut aineet ja sekoita. Paista uunipannulla sopivan kokoisia pihvejä n. 200 asteessa vartin verran. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti