tiistai 8. lokakuuta 2013

Kaurakin on superia

Vähän aikaa sitten intoilin kaurasuurimoista ja tein niistä uunivuokaa. Käytän kaurasuurimoita usein myös salaateissa, vaikka ihan ykkössuosikkini tähän tarkoitukseen onkin quinoa, joka on irtonaisempaa ja helpompaa kypsentää. Sitä paitsi NASA:n tutkijat ovat todenneet quinoan sopivaksi ruoaksi astronauteillekin, joten ravintorikkaampaa ruokaa saa hakea.


Mutta myös kaurasuurimot käyvät hyvin salaattiin, jos vain muistaa huuhdella suurimot hyvin ennen ja jälkeen keittämisen ja vahtia kattilaa kiehumisen alkaessa, koska muuten kaura saattaa kiehua yli. Jostain syystä kaurasta irtoaa kypsennettäessä jotakin ylimääräistä mönjää, joka aiheuttaa ylikuohumisen ja jää ilman huuhtomista kypsään kauraan limalöllyköiksi. Kuulostaapa todella houkuttelevalta, mutta näiden parin varokeinon kanssa kaurasuurimot sopivat kyllä oikein hyvin salaattiin. Paikallislehdessä muuten julistettiin juuri hiljattain, että kaura on superruokaa, joten ehkäpä NASA:n kannattaisi alkaa seuraavaksi testata senkin ominaisuuksia astronauttien ravinnoksi.

Kaura-kaalisalaatti

Pari desiä kaurasuurimoita 
Puolikas parsakaali
Puolikas rasia ruusukaalia
3–4 tomaattia
5 aurinkokuivattua tomaattia
oliiveja
nippu lehtipersiljaa
½ limen mehu
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Kypsennä kaurasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko parsakaali ja puolita ruusukaalit, jos ne ovat isoja. Kypsennä höyrykattilassa muutama minuutti. Pilko tomaattia ja aurinkokuivatut tomaatit ja tarpeen mukaan myös oliivit. Silppua lehtipersilja ja sekoita kaikki aineet keskenään yhteen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti