tiistai 10. syyskuuta 2013

Tomaattionnea

Himoon viljellä kasviksia itse liittyy mielikuva siitä täydellisestä hetkestä, kun saa puraista auringon kypsyttämää tomaattia ja haistaa samalla kasvin vihreiden osien ihanan tuoksun. Ihan niin kuin Italiassa! 


Meillä kirsikkatomaatit ovat kasvaneet ulkona lämpimällä seinustalla, joten on riippunut lähestulkoon yksinomaan kesän olosuhteista, että satoa on saatu. Viime vuonna suurin osa tomaateista halkeili ja jäi vihreiksi, joten odotukset eivät olleet kovin korkealla tänäkään vuonna. Vielä viikko sitten suuhun oli saatu vasta yksittäisiä hedelmiä, joten yllätys oli suuri, kun pari päivää sitten kävin vilkaisemassa tomaattiviljelmää. Sainkin saaliiksi kokonaisen kulhollisen punaisia mollukoita.


Osa kirsikkatomaateista ahmittiin parempiin suihin heti, mutta lopusta tein uunikuivattuja tomaatteja kuumottamalla niitä 100 asteessa parin tunnin ajan. Lopuksi lisäsin niihin lorauksen oliiviöljyä, ripauksen muscovado-sokeria, mustapippuria sekä kourallisen silputtua basilikaa. Tomaatit nautittiin lettujen kanssa, joiden väliin suikahti vielä oliiveja, tuoretta tomaattia, kurkkua, korianteria ja papuja. Hyvää!

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! Itsekin pääsin tomaattiahdistuksesta vasta nyt syyskuun alussa, kun alkoivat ekat tomaatit vaihtaa väriä punaiseksi. Huh, nyt niit sit on reippaasti ja hyvää on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä poimin taas tänään aika ison taskullisen tomaatteja. On aika voittajaolo kun ulkona ei ole enää kuin muutama vihertävä yksilö. Suurin osa on saatu talteen ja ne on just sellaisia kuin pitääkin!

      Poista