maanantai 30. syyskuuta 2013

Moussea tai chutneyta seinille?

Vilauttelin alkukesällä vähän esimakua eteisen remontista. Koko kesä on mennyt hiontapölyn, väärässä paikassa olevien kenkäröykkiöiden ja remonttitarvikelaskujen keskellä. Nyt ollaan vihdoin siinä vaiheessa, että pintoihin päästään valitsemaan maaleja. Vähän myöhemmin kuin oli tavoite, mutta niinhän tee-se-itse-remonteissa aina käy, eikö?


Tarkoituksena oli maalata eteisen katto ja seinät valkoisiksi ja lattia harmaaksi, mutta näinkin yksinkertaisesta tavoitteesta huolimatta värikarttojen äärellä iskee valinnanvaikeus. Olisiko höyhen kivempi kuin talvi, tai miltä näyttäisi piparjuuri tai paperi? Runsaudenpulan jälkeen tulee ajatus, että mitenköhän pääsisi tekemään sellaista työtä, että saisi rahaa vastaan keksiä värisävyille näin ihania nimiä? 


Entä jos valitsisi sisutuksen värit pelkästään kivojen nimien perusteella? Työhuoneeseen tulisi miete tai mustekynä kun taas makuuhuoneessa vallitsisi nukkumatti, hiljaisuus ja lepo. Lastenhuoneeseen tekisi mieli laittaa bebe, karamelli ja päiväuni. Keittiössä sävyistä ei olisi pulaa, nimittäin tarjolla on ainakin mousse, kikherne, pirtelö, kuskus, omeletti, kirnuvoi, speltti, tomaatti, marmeladi ja chutney, vain muutamia mainitakseni. Vaan mihin huoneeseen laittaisi sävyksi onni?


Tylsää sinänsä, että valmiista seinästä ei enää kukaan huomaa, miten kiva nimi sille valitulla maalilla on. 

2 kommenttia:

  1. Olispa hauskoja nimiä. Vaikeaa se sopivan värisävyn valitseminen tosiaan on. Seinässä sen lopputuloksen sitten näkee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepäs se vaikeaa onkin, kun väri pitäisi valita pikkuruisen näytteen perustella ja näkymä koko seinällä on epäilemättä hiukan erilainen...

      Poista