tiistai 17. syyskuuta 2013

Makuupussiangsti

Täällä blogissa on ollut vähän hiljaista käsitöiden suhteen, ja syypää siihen on henkilökohtaiseksi iisakin kirkokseni muodostunut lapsen makuupussi. Olen koko loppukesän ja syksyn purkanut, ommellut, sadatellut, meinannut jättää homman kesken ja ommellut taas. Nyt ilmojen sopivasti viiletessä pussi on kuitenkin vihdoinkin valmis.


Jossain blogissa väitettiin makuupussin päällystämisen uudella kankaalla olevan helppoa hommaa, joten uskaltauduin urakkaan. Taloudessa oli kaksi vaunupussia, joista kumpaakin verhosi ruma lastenkangas, joten ajattelin toisen sopivan koristettavaksi. Samalla leikkasin pussiin reiät rattaiden valjaita varten.

Ja olisihan se pussin uudistus varmaan ollutkin helppoa, jos ei olisi lähtenyt sooloilemaan. Ohjeiden lukeminen ja noudattaminen ei kuulu vahvuuksiini ainakaan ompelutöissä, joten kuvittelin homman olevan helpompaa, jos vain teen samalla tavalla kuin pussi oli ommeltu alun perin. Kävi ilmi, että huomattavasti siistimmän lopputuloksen olisi saanut vähemmällä vaivalla aivan toisella tavalla, kun taas ns. kaupan muotoilua noudattamalla olisi pitänyt olla myös kaupan ompelijan taidot ja vehkeet.

No, kaukaa katsottuna ja ulkoa päin pussista tuli kyllä ihan mainio. Suuri kiitos tästä kuuluu Marimekon kankaalle, jonka lopulta ostin kesän alennusmyynneistä etsittyäni ensin sopivaa kangasta kirppiksiltä. Nyt uskaltaudun ehkä vihdoin hypistelemään myös vähän neulelankoja ja suunnittelemaan kudonta- ja virkkaushommia, kun tämä makuupussimörkö ei enää ole takaraivossa kummittelemassa. 

2 kommenttia:

  1. Hih...no nyt on iisakinkirkko valmis...hienoa kangasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marimekon kankaat on suurin osa ainakin mun mielestä hienoja :)

      Poista