perjantai 6. syyskuuta 2013

Lettupäivä

Perheen pienimmällä on menossa vaihe, että hän söisi vain sämpylöitä eikä kasviksia ollenkaan. Aloin pohtia, mikä näyttäisi ja maistuisi vähän sämpylältä mutta toisi vaihtelua ja johon saisi piilotettua niitä kasviksia. Siinä samalla tulin luoneeksi tosi hyviä porkkanalettuja. Melkein harmittaa, että laitoin näihin maitoa, joten en pystynyt itse muuta kuin maistamaan.


Meillä ei ole lettupannua, joten paistoin letut blinipannussa. Blinit mielessäni lisäsin taikinaan myös leivinjauhetta, ja se tekikin letuista ihanan kuohkeita. Näihin lettuihin ei tullut ollenkaan suolaa, mutta aikuisen annokseen sitä kyllä kannattaisi lisätä. Taikinaan livahti myös erään vauvanruokapurkin jämät, mutta määrä oli niin vähäinen, ettei se ole reseptin kannalta oleellinen ainesosa.

No entäs sitten se Lahjomaton Raati, tekivätkö letut kauppansa? Letunpalasia viskottiin ympäri keittiötä, mutta roippeet kerättyäni jäljelle jääneen massan määrä näytti sen verran vähäiseltä, että kyllä sitä mahaankin meni. Ihan hyvä tulos.

Porkkanaletut

1 dl omenamehua
1 dl (vuohen)maitoa
2 munaa
1 porkkana hienoksi raastettuna
½ pieni omena hienoksi raastettuna
2 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl muscovado-sokeria

Sekoita aineet keskenään ja anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia. Paista miedolla lämmöllä blinipannussa molemmin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti