lauantai 28. syyskuuta 2013

Kauran kanssa kaverina

Tykkään eniten resepteistä, joista voi vaihtaa suurimman osan ainesosista ilman, että jutun idea muuttuu. Niin kuin esimerkiksi pizza: on aika samantekevää, mitä täytteitä pizzaan laittaa, mutta lopputulos on aina kuitenkin pizza. Ei tarvitse muistaa reseptiä ulkoa ja aina voi soveltaa sen mukaan, mitä kaupasta tai kaapeista löytyy.Viime aikoina olen kehitellyt vastaavaa kokonaisista kaurasuurimoista, joihin törmäsin täällä paikallisessa marketissa. En tiedä olenko elänyt pimennossa, mutta ainakaan omissa vakiokaupoissani moisia ei ole ennen näkynyt. Tässä lähellä sijaitsevaa Riihipuodin myllyä taitaa olla kiittäminen, että näitä suurimoita on nykyään paremmin saatavilla.


Hauskinta on, että kaurasuurimoista voi tehdä muutakin kuin puuroa. Parhaan lopputuloksen olen saanut hauduttamalla suurimoita uunivuoassa kasvisten kanssa. Lopputuloksena syntyvällä ruokalajilla ei taida olla oikeaa nimeä, mutta kutsuttakoon sitä vaikka tai kauravuoaksi.

Kaura-kasvisvuoka

2 dl kaurasuurimoita
2 dl vettä
½ kesäkurpitsa
4–5 tomaattia
puoli pakettia fetaa
mustapippuria
valmiiseen ruokaan päälle tuoretta basilikaa

Mittaa kannelliseen uunivuokaan kaurasuurimot ja vedenkeittimessä kiehautettu vesi. Veden kuumentaminen etukäteen nopeuttaa kypsymistä. Lisää pilkotut kesäkurpitsa, tomaatit ja feta sekä hiukan pippuria. Suolaa ei ohje kaivannut ollenkaan, koska feta oli tarpeeksi suolaista. Hauduta uunissa 200 asteessa reilu tunti.

Kasvikset voi vaihtaa hyvin muihinkin eikä fetaa välttämättä tarvita. Itsenikin olisi kannattanut jättää se väliin, koska vatsani reagoi taas tilanteeseen jälkikäteen, mutta maun puolesta feta sopi tähän oikein hyvin. Myös tuoreet yrtit sopisivat vuokaan mitä parhaiten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti