lauantai 10. elokuuta 2013

Rompetta kotiin

Täkäläisistä tapahtumista ehdottomasti paras on jokakesäinen rompepäivä, joka on vuosien varrella paisunut vanhojen autonosien myynnistä täysipainoiseksi katukirpputoriksi. Paikalle on pakko mennä viimeistään kahdeksalta aamulla, koska pari tuntia myöhemmin tungos on sitä luokkaa, ettei romppeenmetsästäjä enää kuule omia ajatuksiaan. Kuitenkin parhaat löydöt tehdään kuulemma jopa jo edellisenä iltana pöytiään pystyttelevien kauppiaiden kesken.


Löytöjä tein silti minäkin. Tämänvuotiselta rompetorilta löysin ihanan savukerasian, jossa on kuvituksena amerikkalaista vuosisadanvaihteen naiskauneutta kuvaava Gibson Girl. Ostin rasian ihan pelkästään kuvan perusteella ilman että tiesin mitään kuvasta tai rasian historiasta. Kun nyt sitten etsiskelin laiskasti tietoa, että mikäköhän se tällainen Gibson Girl onkaan, törmäsin eBayhin, jossa samanlaista rasiaa kaupiteltiin harvinaisena antiikkilöytönä melkoisen kovaan hintaan. Itsehän olin maksanut rasiasta vain muutaman euron. Tuntuu melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta joskus sitä tulee ilmeisesti tehneeksi jotain fiksua ihan tietämättään.

Toinen rompetorilöytö oli tanskalainen Kosangasin laatikko, joka pääsee rikastuttamaan puisten laatikkojen kokoelmaamme. Säilytyslaatikkoja ei kai ole koskaan liikaa, ja koska en ikinä löydä kaupoista kauniita silloin kun niitä tarvittaisiin, on laatikoita parempi ostaa kirppiksiltä varastoon silloin kun näkee jotain kivaa. 

Näiden ”romppeiden” lisäksi mukaan tarttui vielä Marimekon vanha aurinkohattu sekä kotimainen täyspitkä retromekko. Ensi vuoden rompepäiville pitää kyllä jaksaa herätä vähintään kuudelta. 

2 kommenttia:

  1. Voi, että tykkään kierrellä noissa rompetoreilla...ja ainahan jotakin ihanaa sieltä tarttuu mukaan...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekin on oikeastaan taitolaji, että osaa kierrellä sillä tavalla ilman odotuksia, että pienemmätkin löydöt tuntuvat löydöiltä. Ja että osaa tarttua sellaisiinkin, mitä ei ollut etsimässä!

      Poista