maanantai 19. elokuuta 2013

Kaunis kippo ruman tilalle

Käynnistin uuden projektin, jonka avulla saan toivon mukaan hilattua kotimme esineistöä enemmän silmää miellyttävään suuntaan ja toisaalta hillittyä kodin tavaramäärää. Projektin nimi on: korvaa ruma esine kauniilla. Kirppisostokset ovat hyväksyttyjä, jos niitä ostaa tarpeeseen tai vanhojen ja rumien tilalle. Samalla silmiä särkevät rumat (mutta usein käytännölliset) tavarat tulee pantua kiertoon, jos tilalle on tarjolla jotain parempaa. Minussa kun on vähän sitä ”vikaa,” etten heitä mitään ehjää ja toimivaa pois, vaikka en esineestä pitäisi.


Käväisin viikonloppuna Helsingissä Hietalahden kirpputorilla ja tein projektissani pelinavauksen. Emalinen söpö desinmitta saa tästä lähtien hoitaa vanhan muovisen mitan homman. Samalla tulee toteutettua toista projektiani, nimeltään ”hankkiudu eroon keittiön muovista”. Keittiö on täynnä vuosien varrella hankittuja muoviastioita, vaikka muovista nykyään tiedetään irtoavan kaikenlaista terveydelle kenties haitallista skeidaa. Tuskin tulen pääsemään muovista kokonaan eroon, mutta kunhan edes vähenisi.

Vanhat, kunnon materiaaleista valmistetut tavarat näyttävät nyt niin kauniilta, että pelkästään esteettiseltä kannalta katsottuna tuntuu kummalliselta, että muovitavaroita on koskaan edes alettu valmistaa. Vaan onkohan niin, että muutaman kymmenen vuoden päästä nykyajan hirveät muovihärvelit alkavat taas näyttää hyvältä, kun niitä katselee retrosilmin? 

4 kommenttia:

 1. Onpa selkeät numeromerkinnät, ei tarvitse tihrustaen katsoa, niinkuin usein muovimitoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja tästä löytyy grammatkin, tosin niistä on mulle kovin vähän hyötyä kun vehnäjauhoja ei tule mittailtua.

   Poista
 2. Voi miten hieno mittamuki!
  Samaa vikaa täällä...mitään ei raatsisi heittää pois, mutta välillä on pakko...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän laittaa kaiken kierrätykseen, mutta aika harva varmaan haluaa ostaa toisen vanhoja muovikippoja...

   Poista