keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Sipsit suoraan kasvimaalta

Pihalta on saanut ensimmäisiä lehtikaalin lehtiä, eikä ole kauaa tarvinnut miettiä, mihin niitä käyttäisi. Olen nimittäin suunnitellut jo vuoden verran lehtikaalisipsien tekemistä. Laitoin mukaan puolet mangoldin lehtiä, koska niitä pukkaa nyt kasvimaalta runsaasti ja ne sopivat tarkoitukseen yhtä hyvin.


Sipseistä tuli oudon koukuttavia. Vihannesmaisuus maistui hyvin mausteiden alta, mutta silti näitä popsiessa tuli vähän syntinen olo, vaikka tiesi syövänsä lähestulkoon pelkkää lehtivihreää. Voisin kuvitella, että vihersipsit olisivat hyvä tapa saada ruokavalioon lisää kasviksia, mikäli niitä ei muuten tule syötyä. Itse vetelin melkein koko satsin illan mittaan, vaikka tuoreena moisen vihannesmäärän kohdalla voisi jo tulla raja vastaan.

Vihersipsit

7 l kulhollinen lehtikaalin ja mangoldin lehtiä (mitattu väljästi ennen lehtiruotien poistamista)
2 rkl oliiviöljyä
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl limen mehua
½ tl ruususuolaa

Poista lehtiruodit ja revi lehtiä hieman pienemmiksi. Lisää öljy ja mausteet ja sekoita hyvin käsin. Kuivattele sipsejä kuivurissa, kunnes ne ovat rapeita. Omassa kuivurissani tähän meni reilussa 40 asteessa kymmenisen tuntia. Sipsejä voi tehdä uunissakin korkeammalla lämmöllä, mutta silloin ne eivät ole enää raw foodia. Seuraavaksi ajattelin kokeilla tehdä sipsejä punajuuren naateista, ja muutkin vastaavat lehdet käyvät tarkoitukseen. 

2 kommenttia:

  1. Empä ole moisista sipseistä kuullutkaan....)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla, varsinkin jos on tarpeen keksiä uusia käyttötarkoituksia lehtivihanneksille :)

    VastaaPoista