perjantai 5. heinäkuuta 2013

Lipstikkakeitto

Keväällä tuli hankittua lipstikantaimi, vaikkei ollut minkäänlaista tietoa sen käyttötarkoituksista. Taimi on lähtenyt kasvamaan komeasti, joten päätin, että sitä olisi varmaan jo syytä maistaa. Muistelin kuulleeni joskus varoituksia sen voimakkaasta mausta, joten ottaa varman päälle ja nakata lipstikkaa keittoon. Olin nimittäin kuullut vinkkinä, että lipstikkaa voisi käyttää liemikuution korvikkeena.


Keittelin lipstikan kaveriksi kevätsipulia ja mangoldia kasvimaalta, perunaa sekä viimevuotisia viimeisiä kurpitsasoseita pakkasesta. Kurpitsaa ei valmiissa keitossa oikeastaan huomannut, joten sen voi jättää poiskin. Kookosmaito toimii makujen pyöristäjänä eikä maistu enää keitossa varsinaisesti kookokselta.

Keitosta tuli muuten tosi pehmeän makuista, joten ihan turhaan vahvuudesta varoiteltiin! 

Lipstikkakeitto

1 kevätsipuli
öljyä
2 iso oksaa lipstikkaa eli n. 1 dl pilkottuna
1 l vettä
5 isoa vanhaa perunaa
reilu puska mangoldia
(vajaa pakastepussillinen kurpitsasosetta)
loraus kookosmaitoa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Pilko sipulit ja kuullota ne miedolla lämmöllä öljyssä. Lisää pilkottu lipstikka ja vesi. Lisää joukkoon kuoritut ja pilkotut perunat sekä pilkottu mangoldi ja anna kiehua, kunnes perunat pehmenevät. Lisää vielä muut aineet, soseuta ja tarkista maku. 

4 kommenttia:

  1. Taas kevät meni ja minulta jäi lipstikkakeiton tekeminen. Nyt lipstikka on jo korsiintunut ja kukkii.Kasvini on jo monta vuotta vanha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin kyllä helposti käy monenkin asian kanssa puutarhassa, että unohtaa käyttää ajoissa. Onneksi ensi vuonna on uusi tilaisuus.

      Poista