tiistai 4. kesäkuuta 2013

Punajuuren versoja salaatissa

Kasvimaalle ja viljelylaatikoihin viljellyt siemenet ovat pääosin alkaneet ilmoitella itsestään elonmerkkejä. Salaatinlehdet puskevat kohti taivasta jo komean näköisinä, ja esimerkiksi herneet, mangoldit ja punajuuret ovat itäneet suorastaan erinomaisesti.Punajuurten kanssa menestys on ollut jopa niin erinomaista, että niistä päästiin jo korjaamaan ensimmäistä satoa. Ei nyt sentään juurikkaita vielä, mutta versoja.


Pieniä versoja harventaessa alkaa yleensä säälittää, että joutuu heittämään kelvollisia alkuja pois, vaikka ne ovat nähneet kaiken sen vaivan nousta mullan alta esiin. Sen jälkeen kun on julmasti valinnut versoista elinkelpoisimmat puoliksi summamutikassa, tuntuu kuin heittäisi pois pieniä vauvoja. Mukavampi siis korjata ne parempiin suihin.  


Punajuurenverso-papusalaatti

Lehtisalaattia
Punajuurenversoja
Tomaattia
Go Green -luomupapusekoitusta
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Auringonkukansiemeniä
Oliiviöljyä
Sitruunamehua
Basilikaa


Revi salaatti lautaselle. Pese versot huolellisesti, valuta ja laita lautaselle. Lorauta päälle oliiviöljyä ja sitruunamehua ja sekoita kevyesti käsin. Lisää lohkottu tomaatti, pavut, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, basilika ja auringonkukansiemenet ja nauti.

2 kommenttia:

  1. Onkin hyvä idea laittaa ne salaattiin ja harventaa vähän sitä mukaa, että saa aina tuoretta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä kyllä vedin kaikki versot samana päivänä, mutta isommalla maalla kannattais ehdottamasti harventaa syömätahtia. Meillä on punajuurta vain laatikossa, joten tilaa ei ole älyttömästi.

      Poista