keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Lupiinien lähtö

Ei ole niinkään tyhmästi sanottu, että kauneus on katsojan silmissä. Se pätee myös kukkasiin, erityisesti rikkaruohoihin. Manasin tässä hiljattain vuohenputkia, mutta eräät ovat näköjään onnistuneet näkemään niidenkin hyvät puolet. Ja tosi kauniiksi ne muuttuvatkin, kun niitä tuo oikein kimppuna maljakkoon.


Lupiini on toinen kasvi, joka leviää hullun lailla. Meillä se rehottaa pihan reunoilla sillä puolella, johon vuohenputki ei ole vielä levinnyt. Kuitenkaan lupiineja vastaan ei ole käynnissä minkäänlaista sotaa, sillä pidämme niitä varsin kauniina.


Sen verran kuitenkin pyrimme estämään lupiinien leviämistä, että niitämme ja keräämme kukinnot vuosittain ennen kuin ne ehtivät siementää. Tänä vuonna mies viskasi niitetyt kukat vuohenputkipöheikköön sillä ajatuksella, ettei olisi hassumpaa, jos lupiinit valtaisivat senkin puolen pihasta. Saapi nähdä, kasvaako siellä pöheikössä kuitenkaan mikään muu kuin se itse pöheittäjä.Lupiinien leikkaaminen on muuten sydäntä raastavaa hommaa. Toivoisi niistä vielä hetken silmäniloa, mutta järki sanoo etteivät ne enää kauaa jaksa kukkia. Ensi vuoteen sitten taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti