maanantai 3. kesäkuuta 2013

Korianterin kesytystä

Minulla on ongelmallinen suhde korianteriin. Tarkoitan siis yrttikorianteria, en jauhettua kaimaansa, joka on ihan eri asia.


Olen syönyt ehkä kerran tai kaksi korianterilla maustettua ruokaa, johon yrtti sopi älyttömän hyvin. Useimpina muina kertoina se maistuu liian voimakkaalta ja pistävältä. Noiden parin supermenestyksekkään maistelukerran jälkeen en kuitenkaan osaa myöntää itselleni, etten pidä korianterista. Yritän siis saada itseni tykkäämään siitä maistelemalla sitä yhä uudelleen. Jos vauvat tarvitsevat uuden maun hyväksymiseen jopa 20 maistelukertaa, ei ole ihme, että korianterin kanssakin vähän kestää. Mutta kuka tietää, vaikka suhteestamme vielä tulisi tulinen romanssi, jos tarpeeksi yritän. Jos kerran suurin osa latinalaista Amerikkaa pitää yrttiä mainiona, eivät he varmaan voi väärässäkään olla.

Jostain syystä sain päähäni yhdistää korianteria bataatin kanssa, mikä osoittautui erinomaiseksi ideaksi. Makea bataatti miedontaa korianterin voimakasta makua. Tein helppoja kasvispihvejä, jotka nautin salaattipedillä. 

Bataatti-korianteripihvit

1 bataatti
½ ruukku korianteria
iso kourallinen pähkinäsekoitusta
2 munaa
1 dl tattarijauhoa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Kuori ja lohko bataatti ja höyrytä kypsäksi. Soseuta kypsät bataattilohkot ja sekoita joukkoon silputtu korianteri. Rouhi pähkinät ja sekoita taikinaan. Lisää vielä munat, jauhot ja mausteet ja nostele taikinasta pihvejä leivinpaperille uunipellille. Taikina on tässä vaiheessa löysää, mutta kiinteytyy uunissa. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia. Kokeilin itse vain uunissa paistamista, mutta toinen vaihtoehto voisi olla paistaa taikinaa lettupannulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti