perjantai 21. kesäkuuta 2013

Juhannuksen simasuut

En ole koskaan ennen valmistanut simaa, koska olen kuvitellut sen olevan jotenkin työlästä tai vaikeaa. Nyt kun juhannuksen lähestyessä päätin tehdä vielä kerran jotain raparperista ja päädyin simaan, totuus paljastui. Ainoa vaikea vaihe on se, että muistaa laittaa siman käymään vuorokautta ennen h-hetkeä.



Raparperisimani ohje on peräisin täältä. Laitoin omaan simaani fariinisokerin lisäksi täysruokosokeria, koska fariinisokeri loppui kesken.


Raparperisima

4 l vettä
1,3 l raparperia kuutioina
n. 300 g fariinisokeria
n. 200 g täysruokosokeria
0,5 dl sitruunamehua
alle ¼ tl tuorehiivaa


Kuumenna puolet vedestä ja lisää raparperit. Keitä 20 minuuttia. Varo, ettei seos kuohu yli, koska se vaahtoaa. Laita sokerit ison kattilan tai kulhon pohjalle ja kaada päälle raparperi-vesiseos siivilän läpi. Lisää loppu vesi ja muut aineet, sekoita ja anna seistä huoneenlämmössä vuorokausi. Jäljelle jäävän raparperimössön voi käyttää vaikka piirakkaan. 

Hauskaa juhannusta kaikille!

2 kommenttia: