maanantai 27. toukokuuta 2013

Voikukkaa munakkaassa

Villivihannessesonki lähti tänä vuonna käyntiin niin kovalla rytinällä, etten ole ehtinyt hypätä mukaan kelkkaan vielä ollenkaan. Vaikka tuoretta lehtivihreää saisi lautaselle pelkällä ulko-oven avauksella, jostain syystä keräyspuuhat ovat jääneet vähemmälle.


Eilen ruohoa leikatessani kuitenkin ryhdistäydyin, kun suloiset voikukan nuput melkein kutsuivat poimimaan ne talteen leikkurin tieltä. Jääkaapin ainekset alkoivat olla vähissä, mutta kananmunia löytyi, joten nuput pääsivät maustamaan munakasta. Voikukkien maku jäi munakkaassa hieman liian vaimeaksi, mutta muuten lopputulos oli oikein hyvä. Ehkä ensi kerralla laitan enemmän voikukkia tai keksin tomaatin tilalle jotain muuta, koska nyt se vähän jätti voikukat varjoonsa.

Voikukkamunakas (kahdelle)

6 munaa
½ tl suolaa
loraus vettä
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
1 punasipuli
2 kourallista voikukan nuppuja
5 tomaattia
tuoretta oreganoa
tuoretta persiljaa


Riko munat kulhoon ja lisää suola, vesi ja mustapippuri. Vatkaa munien rakenne rikki. Kuullota pilkottu punasipuli pannulla öljyssä ja lisää voikukan nuput ja tomaatit. Kun vihannekset ovat hieman pehmenneet, lisää pannulle yrtit ja kaada päälle munaseos. Sekoita munia hieman, kunnes ne alkavat hyytyä ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. Laita levy nollalle, taita munakas kaksinkerroin ja anna seistä pannulla vielä hetki. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti