perjantai 3. toukokuuta 2013

Rullaati rullaa


Tykkään tavallisesta sushistakin ihan hulluna, mutta joskus on kiva soveltaa ja tehdä merileväarkeista jotain ihan muuta. Sushiriisin keittäminen on sitä paitsi aina yhtä hankalaa, vai onkohan niin, etten vain ole koskaan oppinut sitä hommaa kunnolla.

Eilen hedelmäkorista löytyi ihan liian monta syöntikypsää avokadoa yhtä aikaa, ja porkkanapussikin näytti siltä, että sitä pitäisi jo tyhjentää. Avokado-porkkana-norirullia siis illalliseksi. Olen tehnyt samantapaisia aiemminkin ja käyttänyt niihin lisäksi idätettyä tattaria. Itämistä ei kuitenkaan ehtinyt tällä kertaa jäädä odottelemaan, koska ruokaa oli saatava heti.



Avokado-porkkana-norirullat (4 kpl)

4 pienehköä avokadoa
5 porkkanaa
1,5 dl auringonkukansiemeniä
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl kuivattua inkivääriä jauheena
4 noriarkkia

Soseuta avokadot sauvasekoittimella ja raasta porkkanat. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan mausteita. Ajattelin alun perin laittaa tähän myös hiukan chiliä, mutta se unohtui. Valkosipulijauheen tilalla voi käyttää myös tuoretta valkosipulia puristettuna, mutta itse en tykkää raa’asta sipulista, joten käytin jauhetta.

Levitä täyte merileväarkeille ja kääri rulliksi. Rullista ei saa sushin tapaan kovin tasaisia, ja täytteetkin pursuvat helposti syliin syödessä. Ulkonäöllisesti nämä ovatkin melko hirveitä pötkylöitä, mutta maku on kyllä melko paljon parempi kuin kuva antaisi odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti