sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Parempi karkkipäivä


En syö karkkia juuri lainkaan, mutta makeannälkä iskee toki silloin tällöin. Siltä varalta on hyvä olla kaapissa kuivattuja hedelmiä. Niidenkin popsiminen sellaisenaan saattaa ennen pitkää tylsistyttää, joten uudet reseptit kuivatuista hedelmistä tehdyille nameille ovat aina tervetulleita.


Kookos-puolukkanamien idea oli jäänyt mieleeni Hidasta elämää -sivun Luomukoti-blogista, mutta en muistanut tarkkaa reseptiä, joten soveltamiseksi meni. Nämä namit tekevät niin hyvää keholle ja mielelle, että ”karkkipäivää” voi viettää vaikka joka päivä.

Kookos-puolukkanamit (7 kpl)

10 pehmeää taatelia
0,5 dl vettä
1 dl kookoshiutaleita
puolukoita

Hienonna taatelit veden kanssa monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Mikäli taatelit eivät ole valmiiksi pehmeitä, niitä voi liottaa vedessä esimerkiksi yön yli. Taatelimassaan saa kuitenkin jäädä sattumia. Lisää kookoshiutaleet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta kädessä kuppeja, joiden sisälle laitat puolukoita. Koska taateli-kookosseos on tosi makeaa, puolukoita kannattaa laittaa niin paljon kuin mahtuu. Sulje palloksi.  

4 kommenttia:

  1. Ihanaa sanoa tämä, mutta minäkään en karkkia syö useasti!!!
    Meinaan olen nyt ollut muutaman kuukauden karkkilakossa. Olin oikein sokerihiiri...ja erityisesti suklaata saattoi mennä levy kerralla...:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on käynyt niin, ettei karkkia niin kamalasti tee mielikään, kun on ollut tarpeeksi kauan ilman. Joskus jos tulee napsittua miehen karkkipussista, saattaa mopo hetkellisesti karata käsistä :)

      Poista
  2. En ole karkin syöjä minäkään, mutta rusinoita ja kuivattuja hedelmiä tulee silloin tällöin napsittua.
    Tuollaiset reseptiti ovat tervetulleita, kiitos!

    Löysin onneksi tänne uuteen blogiisi ♥

    VastaaPoista