perjantai 17. toukokuuta 2013

Kylvöpuuhissa

Viime päivät ovat kuluneet täällä meillä päin kylvökiireissä niin läheisillä pelloilla kuin meidän tavallisten kotipuutarhureiden pihoillakin. Tänä vuonna iloitsin, ettei rivien paikkoja tarvinnut merkitä kasvimaalle epämääräisillä kepeillä, vaan uusiokäytin vinttikomerosta löytyneet käyttökelvottomat alumiinilusikat merkkaamalla niihin kasvien nimet dymo-tarranauhalla. Käytössä oli sekä ruoka- että teelusikoita, ja taktikoin liimaamalla pidemmät nimet isompiin lusikoihin ja lyhyemmät pienempiin.Seuraavalla kirpparikierroksella pitää etsiä lisää vanhoja käyttökelvottomia lusikoita, koska nämä loppuivat kesken ja tänäkin keväänä olisi vielä vähän viljeltävää.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ja uusiokäyttöä muuten turhalle tavaralle :)

   Poista
 2. Hieno idea ja kestävät sadettakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon ja toivon, että nuo tarratkin kestävät ainakin yhden kesän sateessa.

   Poista
 3. Onpa näppärää! Ja varsinkin alpakkalusikoita on kirppareilla pilvin pimein. Kylvöpuuhiin pitäis päästä täälläkin, tosin ensin pitäisi nikkaroida istutuslava. Semmoinen on tarkoitus rakennella vanhan kirjahyllyn materiaaleista, sen lasiovista saa loistavat pupunestolasit lavan päälle. Se hylly pitää vaan purkaa ensin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ollut lavojen nikkarointia ohjelmassa, tarkoitus olisi blogata siitäkin kunhan vaan ehtisi :)

   Poista
 4. Ihanat lusikat :) nyt täytyy alkaa metsästämään dymoa jostain! Ja hienosti onnistuit kasvulaatikoiden tervauksessa. Itse käytin suksien tervauksesta jäänyttä hautatervaa parin lavakauluslaatikon suojaukseen, mutta jälki oli kovin epätasaista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havupuutärpätillä ohentaminen auttoi tosi paljon tasaiseen levittymiseen. Muuten Dymon saa ainakin Clas Ohlsonilta, vinkkinä vaan.

   Poista