lauantai 4. toukokuuta 2013

Keittiöbasilika


Basilika on lempiyrttini, joten sitä olisi hyvä olla aina käden ulottuvilla keittiössä. Kun kaupassa tuli vastaan hyvännäköinen luomubasilika, päätin istuttaa sen saman tien ruukkuun.


Olen vuosien varrella yrittänyt pitää basilikaa hengissä sisätiloissa ennenkin, mutta melko laihoin tuloksin. Milloin se on kuivunut auringonpaahteessa, milloin jäänyt honteloksi. Ulkona se taas paleltuu, siinä missä muiden yrttien kasvatuksen suhteen menestys ulkotiloissa on pääsääntöisesti ollut suurempaa. Lienee sanomattakin selvää, että olen puutarhurina vielä ihan aloittelija, kun edes basilika ei meinaa pysyä hengissä.

Tällä kertaa laitoin puutarhamullan sekaan hiukan hiekkaa, sillä muistelin, että yrtit pitävät sellaisesta. Katsotaan, miten kauan tämä basilika jaksaa tällä kertaa sinnitellä. 

4 kommenttia:

  1. Toivotaan ,että kasvatus nyt onnistuu....:)

    VastaaPoista
  2. Joo, ei tahdo basilika täälläkään menestyä. Lämmöstä se tykkää, mutta kastelu helposti unohtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isompi ruukkukin voisi auttaa. Mikäköhän siinä on että tämäkin asia aina unohtuu...

      Poista