keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Cocktailtikut

Kaipasin hiljattain kahvipöytään jotain pientä suolaista, mutta helpolla. Mieleen tulivat lapsuuden synttäreiltä tutut cocktailtikut, joihin silloin 80-luvulla taidettiin laittaa muun muassa lihapullia, nakkeja ja juustoa.



Lihaeineshyllyt kiersin tälläkin kertaa kaukaa, mutta sen sijaan kävin hakemassa juustotiskiltä lampaanmaidosta tehtyä manchegojuustoa. Juusto sai kaverikseen viinirypäleitä, kirsikkatomaatteja, oliiveja ja basilikanlehtiä. Hammastikkuni olivat liian lyhyitä, joten jouduin puolittamaan kirsikkatomaatit, muuten tikkuun ei olisi mahtunut paljon mitään muuta. Tein raaka-aineista erilaisia yhdistelmiä, ja tämä osoittautuikin fiksuksi valinnaksi, kahvipöydän lapset kun alkoivat heti etsiä oliivittomia tikkuja.

Jatkossa voisi harkita tikkuja, joissa olisi jotakin toistakin juustolajia. Kaveriksi sopisivat myös esimerkiksi päärynäkuutiot tai muidenkin yrttien lehdet.

2 kommenttia:

  1. Nuo ovatkin mukavia tarjottavia...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät ideathan eivät kuole koskaan, vaikka nämäkin taisivat olla kuuminta hottia jo vuosikymmenet sitten.

      Poista