sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Tiskirätti – tai jotain muuta


Joka paikassa tuntuu olevan nykyään neulottuja tai virkattuja tiskirättejä. Ovathan ne tyylikkäitä, mutta jotenkin olen vierastanut ajatusta nähdä ensin vaivaa käsityöhön ja likastaa se sitten ruuantähteissä. 


Mekkoprojektista jäi kuitenkin yli juuri sopivasti vihreää lankaa, joten johonkin se oli käytettävä. En kerta kaikkiaan keksinyt sille mitään muuta käyttöä kuin tiskirätin, varsinkin kun kirjastosta kotiutui meille juuri kirja Yksinkertaisesti neuloen, jossa sattui olemaan neulotun tiskirätin ohje.

Rätin kuviona on helmineule ja kummassakin päässä on neljä kerrosta ainaoikeinneuletta. Kotoa ei löytynyt tarpeeksi pieniä puikkoja, joten jouduin neulomaan liian paksuilla. Epäilemättä siksi neulepinnasta tuli vähän epätasainen. Sehän alkoi heti näyttää ihan ruttuiselta tiskirätiltä, vaikkei ole vielä edes märkä, joten ehkä tämän raaskii sittenkin käyttää ruuantähteiden luuttuamiseen. 

Valmis rätti tuntui tosi pehmeältä, joten aloin myös suunnitella sille muita, suloisempia käyttötarkoituksia. Tällä voisi epäilemättä pyyhkäistä kätevästi ruuantähteet vauvan poskilta. Toki silloinkin se tulisi likaiseksi ruuantähteistä, mutta jotenkin nätimmin.

4 kommenttia:

 1. Vauvan pehmoisia poskia, tuolla onkin hyvä pyyhkäistä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin parempi kuin harsolla, joka tuntuu kovuudessaan häiritsevän meidän neitokaisen herkkää hipiää :)

   Poista
 2. Minä olen miettinyt ihan samaa, että miten muka likaisten tai haisevien asioiden pyyhkimiseen raaskii käyttää jotain sellaista, jonka on puikot tai koukku kitkuen ja lanka hikisissä käsissä pyörien suurella vaivalla saanut valmiiksi.. Vaikka rätin teko oikeasti lienee helppoa kuin heinänteko, niin silti käsityöt ja roskiin tai lavuaariin päätyvät jutut eivät vaan mentaalisesti oikein sovi yhteen. Niinpä minunkin rättisaldoni näyttää ihan puhdasta nollaa, vaikka lankojen puutetta ei ainakaan olisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tässä toisaalta se puoli, että itse tehty tiskirätti ei päädy yhtä helposti roskikseen kuin kaupasta ostettu. Niinpä voisi olla ekologista käyttää samaa eikä aina ottaa paketista uutta. Tosin suuressa mittakaavassa tällaisella yksityiskohdalla ei varmaan ole mitään väliä.

   Poista