maanantai 15. huhtikuuta 2013

Superhelppo suklaakakku


Meille tuli sunnuntaina yllätysvieraita, joten kaivoin esiin suklaakakun reseptin, jolla pystyy taikomaan kakun nopeasti ja melkein tyhjästä. Ainesosat löytyvät useimmiten kaapista, eikä sekoittamiseen tarvitse edes kaivaa sähkövatkainta esiin. Olen tehnyt tätä pari kertaa ennenkin vieraille, ja aina on kuulunut kehuja, joten jaan reseptin tännekin. Alun perin resepti on peräisin makuja.fi-sivulta.


Suklaakakku

100 g margariinia
2 ½ dl sokeria
2 munaa
1 ½ dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sulata margariini. Sekoita munat ja sokeri ja lisää niiden joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää margariinisula ja paista 175 asteessa 25 minuuttia. Kakku lässähtää uunista tullessaan, mikä kuuluu asiaan.

Tällaisia superhelppoja reseptejä on hyvä olla plakkarissa, mutta jos oikein tosissani haluaisin tehdä taivaallista suklaakakkua, laittaisin siihen kyllä oikeaa suklaata. Yllä olevan ohjeen sokerimäärää voisi myös mielestäni pienentää, mutta minuun makuuni suurin osa ohjeista onkin liian makeita.

2 kommenttia:

  1. Hyvänmieliteko iski ja tein tätä iltapalaksi. Lisäsin siihen leivinjauhetta, mutta ei sillä tainnut olla mitään merkitystä. Maistui kahvin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin ihmettelin ensin tota leivinjauheen puutetta, mutta ilmeisesti se lässähtäminen tekee sellaisen mutakakkumaisen koostumuksen.

      Poista