tiistai 23. huhtikuuta 2013

Puutarhasuunnitelmia


Viikonloppuna paistoi vihdoin aurinko, joten oli hyvä aika tehdä tulevaisuudensuunnitelmia puutarhassa. Oli kiehtovaa kulkea kukkapenkkien välissä ja ihmetellä, miten nopeasti ensimmäiset kukat, ruohonkorret ja versot ovat puskeneet maasta heti lumien sulettua.
Olemme asuneet talossa nyt reilun vuoden, ja pikkuhiljaa alkaa hahmottua kokonaisnäkemys myös puutarhan suhteen. Talo oli pitkään autiona ennen meitä edeltäneitä asukkaitaan, joten puutarhassa riittää kyllä tehtävää. Tällä hetkellä haavelistalla siintävät uusi kasvimaan paikka ja viljelylaatikot, vuohenputkien kasvun rajaaminen, kasvihuone, maakellari, kiviaita, kivipuutarha ja puutarhan laitojen raivaaminen vadelmapusikoista. Näin alkajaisiksi ainakin, lisää haaveitahan tulee sitten ajan kuluessa. Tänä kesänä aion myös istuttaa enemmän kukkia ruukkuihin ympäri pihaa, koska se viime kesänä jäi monista aikomuksista huolimatta tekemättä.Viime vuodelta jäi kesken myös eräs kukkapenkki, jonka päätin nyt lumien sulettua saattaa lopultakin valmiimpaan kuntoon eli reunustaa sen kivillä. Hommaan meni kokonaista puoli tuntia, joten viime kesäinen vitkuttelu alkoi tuntua todella hölmöltä. 
Kukkapenkki kaipaa vielä lisää kasveja täytteekseen, kun se viime kesänä tuli perustettua vain muutaman lahjaksi saadun taimen ja sipulikasvin istutuspaikaksi. Lahja-kaunokaisen ensimmäiset kukat olivat jo avautuneet, mikä tuntui kyllä todella ihmeelliseltä siihen nähden, että hetki sitten ne olivat vielä lumen peitossa eikä niiden kai kuuluisi kukkia kuin aikaisintaan toukokuussa. Aina sinnikkäitä sinivuokkoja, leskenlehtiä ja idänsinililjoja osasi jo odottaakin, joten niiden näkeminen aiheutti vain jälleennäkemisen iloa.

4 kommenttia:

 1. Ihanaa aikaa tämä kevät....seurata kasvun ihmettä...:)

  VastaaPoista
 2. Kevään ensimmäiset kukat ovat aina ihania ja suunnitelmia pitää olla, toteuttaa sitten sen mitä ehtii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ainahan ne suunnitelmat myös muuttuvat matkan varrella...

   Poista