maanantai 29. huhtikuuta 2013

Mustikkaenergiaa


Kun nyt raakaruokalinjalle lähdettiin, niin postaanpa saman tien tämän suosikkivanukkaani reseptin, jota tulee syötyä aika usein ilta- tai välipalana. Vanukas on superhelppo tehdä, ja terveydelliset edut ovat taattuja – maun kuitenkaan kärsimättä. Vaikka nyt kutsun tätä vanukkaaksi, on tässä silti mielestäni enemmän juuri välipala- kuin jälkiruokapotentiaalia. Alun perin olen saanut idean jostakin blogista, mutta aikaa on kulunut niin paljon, etten enää muista mistä.


Mustikkavanukas

2 banaania
1 avokado
mustikoita
½ tl luonnonvaniljajauhetta
1–2 tl lucumaa

Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sattumat tuntuvat mössössä ikäviltä, joten surista riittävän kauan ja käytä tarpeeksi kypsää avokadoa ja banaaneja. Mustikoiden on hyvä olla jäisiä, koska vanukas maistuu parhaalta hiukan kylmänä.

3 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta. En vain tunne tätä lucumaa,Miten se vaikuttaa, miten kaupasta löytää?

    VastaaPoista
  2. Kokeilin jo valmistaa herkkua ja hyvää tuli, vaikken lucumasta tiennyt mitään,en edes sitä mistä sitä saa ja mitä se on?

    VastaaPoista
  3. Lucuma on hedelmä, josta valmistettua jauhetta myydään esim. ekokaupoissa. En usko, että sitä tavallisista marketeista löytää mistään. Jos lähistöllä ei satu olemaan ekokauppoja, voi tilata myös netistä. Tässä reseptissä se on vain antamassa makua, ei vaikuta rakenteeseen mitenkään. Hyvää tulee tosiaan varmaan ilmankin.

    VastaaPoista