lauantai 13. huhtikuuta 2013

Mekkopuuhissa


Neulomisessa on aina se sama ongelma, että mikäli ohjeessa käytettyä lankaa ei löydy tai se on liian kallista, on joskus vaikea korvata lanka toisella. Silloin kun haluaisi päästä jo nopeasti itse asiaan, tuntuu turhauttavalta etsiä nettikaupoista erilaisia lankoja ja pohtia, mikä niistä voisi sopia kulloiseenkin tarkoitukseen.


Tällä kertaa kiersin tämän ongelman ryhtymällä vaihteeksi virkkauspuuhiin. Virkattua työtä on helppo kavennella matkan varrella, joten kokoa voi verrata malliin työn edistyessä. Tytön mekko syntyikin vanhojen mekkojen pohjalta, mutta otin siihen inspiraatiota ja mallia myös kirjasta Virkkauksen ilo. Vaikea sanoa, minkä kokoinen tästä mekosta nyt senteissä tuli, mutta eipä sillä ole niin väliäkään, kunhan ei ole valmiiksi liian pieni. Mekko syntyi pylväistä, ja miehustaan virkkasin samanlaisen kukan kuin vähän aikaa sitten, mutta yhtä terälehtikerrosta pienempänä.


Lankana käytin Novitan Bambu-lankaa. Langan nimi herätti luonnonläheisiä mielikuvia, mutta tuoteselostetta tarkemmin katsoessani selvisi, että langassa on puolet bambu-viskoosia ja puolet puuvillaa. Samalla muistui mieleeni, että bambutekstiilien valmistus voi olla prosessista riippuen kaikkea muuta kuin ekologista, eikä tuo bambu-viskoosi kyllä enää kovin luonnonläheiseltä kuulosta. Lanka oli kuitenkin ihanan kevyttä ja melko helppoa virkatakin, vaikka säikeisyyteensä ansiosta sopisikin ehkä helpommin neulottavaksi. Vaaleanpunainen värikin sopii tässä mielestäni hienosti vihreän kaveriksi, vaikka muuten en siitä niin välitäkään.

6 kommenttia:

 1. Mummon akkunala blogin Liisa vinkkasi blogiisi ja hetihän piti poiketa...mukavalta täällä näyttääkin. Olisin kirjannut itseni lukijaksesi, mutta en löytänyt paikkaa jossa kirjautus....:)
  Omaan blogilistaani tämän kyllä linkitän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan tänne! Täytyykin perehtyä, miten tuollainen lukijaksi kirjautuminen tapahtuu, en ole mikään haka näissä teknisissä hommissa...

   Poista
 2. Samoin kuin edellinen, nimen perusteella aattelin että oon täällä käynyt, mut en ole. Mukava blogi, pitää käydä kurkistelemassa täällä.
  Tuolla aikaisemmassa postauksessa oli ihan samanlainen pitsi kuin mulla ollut pienenä tyynyliinassa, tai on se vieläkin tuolla kaapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit blogiini :) Eikös ole ihanaa, kun tulee vastaan tollasia lapsuuden juttuja, mulle ainakin tulee aina ihan nostalginen fiilis kun jotain sellaista löytyy.

   Poista
 3. Ihana mekko ja kukkanen.

  VastaaPoista