tiistai 16. huhtikuuta 2013

Iltapäivän suklaahetki


Kuulun niihin ihmisiin, jotka ovat joskus menneessä elämässään saattaneet vetäistä kokonaisen suklaalevyn kerralla, mutta en enää koskaan siirryttyäni tummaan suklaaseen. Muutenkin ruokailutottumukset ovat kyllä saattaneet muuttua vähän tasapainoisempaan suuntaan.

Maitosuklaata ei ole enää ollenkaan ikävä, vaan pari palaa hyvää tummaa suklaata riittää. Jotenkin kuulostaa niin snobilta ja trendikkäältä sanoa näin, mutta kun se on totta. Fazerin sininen ei maistu enää miltään paitsi rasvaiselta ja makealta, kun on tullut siirtyneeksi tummaan leiriin.


Hyvä vaihtoehto tummien suklaiden joukossa on itse tehty raakasuklaa. En muista koskaan varsinaisesti epäonnistuneeni raakasuklaan teossa, vaikka en käytä reseptejä enkä erityisemmin mieti ainesten mittasuhteita. Vaikea suklaan teossa varmaan olisi epäonnistuakaan, kun raaka-aineet ovat itsessään hyvät.

Tällä kertaa suklaa syntyi periaatteella ”mitä jo valmiiksi tyhjistä kaapeista sattuu löytymään”. Jos olisin ehtinyt käydä kaupan kautta, olisin käyttänyt rasvana kookosöljyn lisäksi kaakaovoita, koska pelkkä kookosöljy maistuu vähän läpi lopputuloksessa. Mitat ovat sinne päin, useimmat lusikalliset vähän kukkuraisia.


Pähkinäsuklaa

2 rkl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
3 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl lucumaa
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
kourallinen sekalaisia pähkinöitä rouhittuna

Sulata kookosöljy vesihauteessa ja lisää muut aineet. Sekoita, kaada pienelle lautaselle ja anna jähmettyä pakastimessa tai jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Tykkään tummasta suklaasta, mutta valitettavasti tykkään Fatzerin sinisestäkin...:)

    VastaaPoista