torstai 21. maaliskuuta 2013

Vihreitä versoja


Nyt on se aika vuodesta, kun kotimaisia kasviksia ei saa kunnolla mistään ja ulkomaisetkin saattavat olla vähän nahistuneita. Kasvihuonetomaatteja tietysti kaupoista löytyy, mutta ne eivät maistu oikein miltään ja herättävät kysymyksen, onko pakkaskeleillä pakko saada epäekologisia tomaatteja. Juureksia taas on tullut puputettua koko talvi, joten kasvissyöjän masu kaipaa jo vaihtelua.


Nyt onkin paras aika vuodesta idättää ja versottaa. Idätystä tulee tässä taloudessa harrastettua parasta satokautta lukuun ottamatta ympäri vuoden, mutta versojen kanssa olen ollut aika laiska. Herneenversot ovat suosikkejani, mutta viljelykset tuppaavat usein kuivumaan kastelun puutteessa.

Tämä ongelma sai helpotusta, kun saimme lahjaksi hienon purkin täynnä herneenversoja. Purkissa siemenet eivät kuivu niin helposti, ja rusetilla koristettu säilykepurkki näyttää kivalta paraatipaikallakin. Tämä onkin huomattavasti järkevämpää kuin pääsäisen rairuoho, koska nämä versot paitsi näyttävät hyvältä, ne voi ennen kaikkea myös syödä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti