maanantai 4. maaliskuuta 2013

Kermavaahdon korvike


Nykyajan prosessoidut maitotuotteet ovat monen vatsalle liian tuhtia tavaraa, ja toiset kieltäytyvät maidosta eettisistä syistä. Appelsiiniriisi taas on lapsuuden lempijälkiruokani, mutta se on jäänyt viime vuosina syömättä maidottoman ruokavalion takia. Kaupan kasvipohjaiset kermavaahdon korvikkeet eivät mielestäni tuo oikein mitään tarpeellista lautaselle, joten innostuin, kun hoksasin, että ”kermavaahtoa” voi tehdä myös kookoksesta. Tämähän on epäilemättä tuttu juttu vegaanimaailmassa, mutta itseltäni oli jäänyt kookoksen tämä puoli huomaamatta. Appelsiinit taas ovat tähän aikaan vuodesta ihan parhaimmillaan, ja niitä tekisikin mieli syödä vähän koko ajan.


Jotta kookosmaidon saisi vaahtoutumaan, tölkki pitää muistaa panna hyvissä ajoin jääkaappiin jähmettymään. Muutaman tunnin päästä jähmettyneen kerman saa purkista erilleen ilman nestettä. Kerman saa nopeasti vaahdoksi esimerkiksi sähkövatkaimella. Katselin itse ohjeita täältä ja täältä, vaikka oikeasti tämä on kyllä niin helppoa, ettei siihen paljon ohjeita tarvita.

Tein appelsiiniriisin riisipuurosta siten, että puuroon oli käytetty 1 dl puuroriisiä ja 5 dl kauramaitoa. Valmiin puuron määrää en mitannut. Jos tekisin tätä uudestaan, jättäisin kanelin kokonaan pois, koska se toi ruokaan liian joulupuuromaisen vivahteen. Olisin myös tarkempi, että puuro on ehtinyt jäähtyä kunnolla ennen kookoksen lisäämistä, koska kuumassa kookoksen vaahto laskee. 

Appelsiiniriisi

Riisipuuroa
Puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl intiaanisokeria
1 tl vaniljajauhetta
1 tl kanelia
4 appelsiinia paloiteltuina
Yhden kookosmaitopurkin vaahtoutuva osa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti