sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Kaurapuuroa keittämättä


Kaurapuuroa mainostetaan ruokana, joka pitää nälän poissa pitkään. No ei kyllä minun mielestäni. Jos syö aamupalaksi kaurapuuroa, viimeistään tunnin päästä on jo nälkä. Lisäksi aamulla syöty kaurapuuro aiheuttaa minulla närästystä. Ihme kyllä, samaa vaikutusta ei ole iltapuurolla.


Näistä syistä johtuen olen alkanut syödä ”aamupuuroni” kypsentämättömänä. Tavalliset kaurahiutaleet tietysti ovat jo valmiiksi höyrytettyjä, joten kyseessä ei ole varsinainen tuorepuuro siten kuin raw food -ihmiset asian ymmärtävät. Varmaan tällekin yhdistelmälle joku nimitys olisi, mutta ei nyt tule mieleen. Ehkäpä tämä on lähempänä mysliä kuin puuroa, mutta eroaa myslistä siten, että sekoitan ainekset vasta lautasella enkä etukäteen. Ainesosat vaihtelevat fiiliksen ja varastojen tarjonnan mukaan. 


Keittämätön puuro

Mustikoita
Vadelmia
Banaani
Kaurahiutaleita
Hirssihiutaleita
Auringonkukansiemeniä
Seesaminsiemeniä
Rusinoita
(Kaura)maitoa

Lisää syvälle lautaselle marjoja ja viipaloi niiden päälle banaani. Lisää hiutaleet ja siemenet sekä ripottele päälle rusinoita. Kaada joukkoon maito. Itse nautin annoksen heti, koska en tykkää, että hiutaleet pääsevät liiaksi löllööntymään. Joku toinen saattaisi nauttia siitä, että seisottamisen myötä koostumuksesta tulee vielä enemmän puuromainen.

2 kommenttia:

  1. Minäkin teen samankaltaista, pakastemarjoja, hiutaleita ym. ja päälle laitan jukurttia ja hyvää on. Minulle jukurtti sopii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä kuvitella että olisi tosi hyvää jugurtinkin kanssa.

      Poista