sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Inspiraatio kirppikseltä


Piti käydä kirpputorilla hakemassa jälkikasvulle vaatetta. Mutta eihän sieltä tietenkään löytynyt juuri sitä, mitä olin hakemassa. Näin se yleensäkin menee. Mitä tarkemmin on mielessä, mitä pitäisi löytyä, sitä varmemmin löytyy jotain ihan muuta.


Tässä piileekin koko kirpputorien hienous: aarteenmetsästyksen jännitys ja löytämisen ilo. Kirpputorille on parasta mennä avoimin mielin ja ostaa vaikka kesähelteellä talvitakki tai arktiseen talveen sopiva villapaita, jos sellaisia sattuu löytymään. On varmaa, että talvisaikaan moisia etsiessä joku muu on jo ehtinyt viedä ne.  


Tämänkertaiset löytöni kyllä liippaavat läheltä jälkikasvun vaatetusta, sillä ostin yläkuvan keittiöpyyhkeen lisäksi materiaaleja ompeluksiin. Olin juuri selaillut Mari Savion ja Kati Rapian kirjaa Juju –Erilainen lastenvaatekirja, josta löytyi hauskoja ideoita lastenvaatteiden ompeluun. Tuosta punaisesta kankaasta tulee ehkä jälkikasvulle lakki, ja vihreänvioletin huivin ajattelin käyttää somistuksena jossakin hameessa. Pitsi tarttui mukaan muuten vain, koska sen malli oli kaunis eikä siinä ollut kahvitahroja.

Nyt vaan pitäisi kaivaa ompelutaidot naftaliinista ja uskaltaa tarttua ompelukoneeseen. Ja ehkä alkaa kaivella omiakin vanhojen kankaiden varastoja, jos sieltäkin vaikka löytyisi jotain kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti