perjantai 15. maaliskuuta 2013

Huutokaupassa

Kävimme elämän ensimmäistä kertaa huutokaupassa. Tunnelma oli hieno ja tempaisi mukaansa niin voimakkaasti, että tuli tehtyä ne kaikki aloittelijan virheet: huudettua sellaistakin mitä ei tarvitse, kun halvalla sai, ja maksettua liikaa jostakin, joka ei enää kotona näyttänytkään niin kivalta. No, tämä oli harjoittelukierros, joten ensi kerralla osaamme jo enemmän.


Huutamisen onnistumista olisi varmasti edesauttanut, jos olisi ehtinyt paikalle jo etukäteen katsomaan tavaroita. Nyt oli vähän sellainen olo, että piti ostaa sika säkissä. Huudin esimerkiksi värkkäysmateriaaliksi laatikollisen vanhoja kankaita, joista kotiin päästyä noin puolet lensi suoraa päätä kierrätyspinoon. Lopuistakaan ei mitään suuria aarteita löytynyt, mutta ajattelin kuitenkin säilyttää ne kaiken varalta.
Kangasboksi toimi pelinavauksena, jonka jälkeen fiilis oli niin hyvä ja innostunut, että piti vielä huutaa intialainen kaiverrettu puulaatikko. Ihan kiva, mutta olisin kyllä pärjännyt ilmankin.


Ensi kerralla aionkin miettiä etukäteen tarkemmin mitä huudan ja olla myös valmiimpi maksamaan hieman enemmän niistä tavaroista, jotka oikeasti haluan. Sillä aikaa kun olin tyynnyttelemässä vauvaa ulkona, salissa oli kuulemma huudettu Esteri Tomulan Finelille suunnittelema Vegeta-emalikattila parillakympillä, kun siitä muualla joutuu maksamaan satakin euroa. Muita kiinnostavia huudettuja esineitä olivat muun muassa laboratoriotarvikkeet, Ufox-ilmankostutin, jollaiset kuulemma ovat nyt kovassa retro-suosiossa, sekä laatulasitavara ja astiat. Ei siis mikään ihan turha reissu, menemme varmasti uudestaankin.

2 kommenttia: