sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Nopeat lakritsijutut


Oli tulossa vieraita, joten oli saatava nopeasti jotain makeaa kahvipöytään. Itse en käytä vehnää enkä maitotuotteita, eikä sokerikaan yleensä tee hyvää olotilalle. Päätinkin kokeilla näitä Kitchenchameleon-blogista löytyneitä lakujuttuja, jotka vaikuttivat simppeleiltä.


Meillä ei kylläkään ollut mustaa tahinia (mitä se edes on?) vaan ihan tavallista, mutta päätin ottaa riskin. Sitä ei kyllä pitäisi ikinä tehdä vieraille kokatessa, vaan pitäytyä hyväksi havaituissa resepteissä, mutta tällä kertaa oli onni myötä. Hyviä tuli, vaikka olisivat kyllä saaneet olla jähmeämpiä – alkuperäisessä reseptissä puhutaan palleroiksi muotoilusta, mutta minä kyllä lähinnä lusikoin seoksen muotteihin. Ehkä sillä tahinin laadulla sitten oli jotain merkitystä. Kaapissa ei myöskään ollut luomusitruunaa, mutta onneksi uskalsin silti raastaa mukaan tavallisen sitruunan kuorta, sen verran pikantin lisän se antoi. Käytin myös huomattavasti vähemmän makeutusta kuin alkuperäisessä ohjeessa. 

Tällaiseksi mun kokkailuni aina menee, soveltamiseksi. Mutta vieraiden autonvalot välkkyivät jo melkein pihatiellä, joten ei auttanut kuin ryhtyä hommiin.

Tässä ohje sellaisena kuin minä sen toteutin:

Lakritsihalva

1 dl tahinia
2 rkl kookosöljyä
2 tl lakritsijauhetta
1/2 dl riisinlesejauhetta
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl hunajaa
pinnalle kookoshiutaleita

Sekoita tahini ja kookosöljy, lisää muut aineet. Lusikoi konvehtivuokiin ja jäähdytä pakastimessa tai jääkaapissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti