tiistai 26. helmikuuta 2013

Kenkämaniaa

Jostain syystä löydän kirpputoreilta aina kenkiä. Olen erikoistunut 70- ja 80-lukujen kotimaisiin nahkakenkiin, koska ne on tehty huolella ja usein niiden malli miellyttää silmää. Oikeastaan kaapissa on niin paljon kirpparilta löydettyjä kenkiä ja saappaita, että niitä kaikkia ei ehdi käyttää.


Siitä huolimatta ostin jälleen kolmet uudet kengät. Oli ihan pakko, kun sai eurolla tai kahdella per pari, vaikkakaan näistä eivät kuin yhdet olleet kotimaiset. Innostuin niin kovasti, etten ole enää ihan varma, sopivatko nämä kaikki edes kunnolla jalkaani. Mutta miten todennäköistä on, että samasta kirppispöydästä löytyy kolmet hienot ja vanhat kengät, jotka ovat paitsi hyväkuntoiset, myös oikean kokoiset? Ja maksavat sen euron. Nyt sitten odottelen kaupunkireissuja, että pääsen johonkin esittelemään näitä löytöjäni ihan tositoimissa. Täällä kuoppaisilla (ja kuraisilla) maalaisteillä kun ei oikein ole käyttöä muille kuin järkikengille. Mutta kun en halua muuttua pelkkiä kumppareita käyttäväksi tuulipukuihmiseksi. Maallemuuttajan tragedia.

2 kommenttia:

 1. Hih hih!
  Maallemuuttajan tragedia. Hyvin sanottu! Samoin täälläkin: kaupunkikengät ja röntsäkumpparit kauniisti rinnakkain eteisessä, saviset ulkohousut roikkuvat ulkona naulakossa, ja sievät hameet hyllyllä sisällä. Retee maalaisröntsäily on ihanaa, aikansa on myös kaupunkikaunistelulle :)

  (Satuin tänne ihan sattumalta ja koetin ensin kommentoida houkuttelevaa bataattirieskaasi... kommentointi ei onnistunut, ehkä nyt!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jokaiselle vermeelle on aikansa ja paikkainsa, niin röntsävaatteille kuin hienostelukengillekin!

   Poista