maanantai 18. helmikuuta 2013

Arkista kauneuttaVaikka olemme asuneet maalla jo kohta vuoden, vieläkään ei lakkaa hämmästyttämästä, kuinka kauniit ja vaihtelevat näkyvät avautuvat ulko-oven avauksella melkein joka päivä. Hyvällä säällä on kaunista miltei missä vain, mutta täällä marraskuisen saviset pellotkin näyttävät kauniilta. Eikä näissä maisemissa sentään ole mitään sen ihmeellisempää kuin perisuomalaista peltoa ja metsää.


Tänään maiseman oli kaunistanut tuore yöllä satanut lumi. Aamulenkillä muistelin viikon takaista visiittiä entiseen kotikaupunkiin Helsinkiin ja hetkeä Mannerheimintien ratikkapysäkillä. Silloin ihmettelin, miten olin joskus asunut moisessa metelissä pitämättä sitä mitenkään ihmeellisenä. Vuodessa minusta on näköjään kehittynyt niin maalainen, etten enää meinannut pysyä kaupunkilaisten kovassa tahdissa. 

Näitä asioita on varmaan vaikea tutkia, mutta mitenköhän ihmisen mieleen vaikuttaa jatkuva kaupungin kiire tai se, ettei koskaan pääse luontoon? Omaan mieleeni on ainakin tehnyt huikean positiivisen vaikutuksen se, että saan asua kauneuden keskellä. 


2 kommenttia:

  1. Onnea sekä uuteen blogiin että vuosipäivän johdosta! Punainen tupa oli ihan lempparini tuolla toisaalla, joten seurattava se oli tännekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että olet löytänyt tänne uuteenkin osoitteeseen ja kiitokset onnitteluista!

      Poista